Жените искали общуване, не секс

Едно от големите разминавания между двата пола се дължи на факта, че докато мъжете искат и държат най-вече на секса, то жените предпочитат комуникацията помежду им, твърди сп. ”Космополитън”.

 

Според психолози, цитирани от изданието, представителите на силния пол трудно допускат жената до себе си и говорят за проблемите си или чувствата, които изпитват.

 

Жените пък държат главно на това.

Един достатъчно открит и честен мъж е в състояние да спечели много по-лесно и бързо любовта им, отколкото затворен в себе си Мачо, колкото и красив да е той.

Именно това разминаване в приоритетите и ценностите им, според списанието, е основна причина за разминаванията, караниците и разделите на повечето двойки.

 

Мъжката психология изключва “лигавене с приказки”, докато женската пък не отдава толкова голямо значение на това как ще се представи мъжът в леглото и колко често ще правят секс.

 

Решението на този проблем е да се намери т.нар. "златна среда" между двете крайности.

Достатъчно би било мъжете да разкриват поне част от чувствата и емоциите си на половинката, та дори да са измислени и неверни. Важното е тя да се убеди, че я приемат като близък човек, на който може да кажат всичко.

 

От друга страна пък дамите също трябва да проявяват по-голяма толерантност спрямо мъжкият нагон и да не приемат почти непрекъснатото им желание за секс като безчувствие и използвачество.

 

Понякога мъжете смятат, че жените не са в състояние да приемат правилно и разумно нещата, които им казват, затова предпочитат и да ги премълчават.

 

Дамите, обаче, предпочитат да знаят какво се върти в главата на половинката им, независимо дали ще им хареса или не.

Шест от десет жени според сп. ”Космополитън”, не харесват мъже, които показват безразличие спрямо тях като личности и не са достатъчно открити.

“Как иначе мога да разбера в какъв човек се влюбвам, плътските страсти не са достатъчни”, коментират дамите.





{START_COUNTER}